Nieuwe redders gezocht

SINT MAARTENSZEE – De lente moet nog beginnen, maar toch zijn ze bij de reddingsbrigades in Petten, Sint Maartenszee en Callantsoog al druk bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen. En dat is nodig, want de gemeente Schagen wil dat bezoekers van het strand zich veilig voelen. 

Het vinden van nieuwe strandwachten gaat volgens Arnoud Wolthuis, bestuurslid van de reddingsbrigade Sint Maartenszee, steeds lastiger. Wolthuis denkt dat dat vooral komt doordat het werk vrij onbekend is. 

Jolien Turfboer is een van de strandwachten in Sint Maartenszee. Het zijn van strandwacht brengt haar heel veel. “Je werkt in een team en leert jezelf en anderen goed kennen”, vertelt ze. 

Naast het trainen en bewaken van het strand is er volgens jorien voldoende ruimte voor gezelligheid. 

Burgemeester Van Kampen roept jongeren op zich bij een van de brigades te melden. “Als er te weinig strandwachten zijn, dan zou in de toekomst het onbewaakte strand mogelijk groter worden”, aldus Van Kampen. 

Van Kampen is zelf enthousiast als ze de redders bezig ziet. “Wat is er mooier om in je vakantie betaald werk te kunnen doen op het strand”, besluit ze. 

Wie meer info wil over het werken bij de reddingsbrigades, kan terecht op https://www.rb-stmaartenszee.com/2022/11/07/vacatures/ https://paal13.com/wordt-lifeguard/ of https://www.rbpetten.nl/2023/01/16/vacature-lifeguard-2023/

Wil je niets missen uit Schagen en de regio?
Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):