Nieuwe methode borstbesparende operaties

NOORDKOP – Vanaf begin december gaat de Noordwest Ziekenhuisgroep zowel op locatie Alkmaar als op locatie Den Helder werken met de Pintuition methode. Alle patiënten met een niet voelbare tumor die een borstsparende operatie ondergaan komen in aanmerking voor de nieuwe behandeling.

Met behulp van een magnetisch zaadje ter grootte van een rijstkorrel kan de chirurg tijdens de operatie precies zien waar de tumor zich bevindt. “Deze methode geeft ons de mogelijkheid om super nauwkeurig te werken”, aldus chirurg Gea Gooiker.

“Het plaatsen van het Pintuition-zaadje is een kleine ingreep onder plaatselijke verdoving en kan enkele maanden tot dagen voor de operatie gebeuren. Het plaatsen is makkelijker en daarom patiëntvriendelijker dan bij andere methodes die we tot nu toe hebben gebruikt bij Noordwest. Omdat we precies weten waar de tumor zit kunnen we ook precies genoeg weefsel weghalen. Dat geeft cosmetisch het mooiste resultaat.”

 

Avatar foto
Jordy is als verslaggever/redacteur actief op de redactie van Noordkop Centraal. Jordy bereiken? jordy.kuys@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):