Niet louter villa’s op vakantieparken

NOORDKOP – Er moeten genoeg recreatiemogelijkheden blijven voor ’recreanten met een kleine portemonnee’. Een motie van de SP met deze strekking is maandag aangenomen door Provinciale Staten van Noord-Holland. 

Eerder deze maand vond een spoeddebat plaats naar aanleiding van de verkoop van recreatiepark De Donkere Duinen in Den Helder.

De vrees bestaat dat door verkoop en het herstructureren van campings vaste staplaatsen worden vervangen door vakantievilla’s.

De motie draagt Gedeputeerde Staten op om met gemeenten in gesprek te gaan om het beleid zo aan te passen dat bij herstructurering van een vakantiepark zoveel mogelijk beschikbaar blijft voor mensen met een smalle portemonnee.

Gedeputeerde Ilse Zaal lichtte toe dat GS streven naar een gezonde mix van verschillende vormen van recreatie en dat kamperen daar ook bij hoort.

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):