Nadelige herverdeling gemeentefonds gaat door

SCHAGEN – De voor de gemeente Schagen nadelige herverdeling van het gemeentefonds kan wat Binnenlandse Zaken betreft zonder enige aanpassing gewoon worden ingevoerd in 2023.

Dit ondanks de zware kritiek van de Raad voor het Openbaar Bestuur (ROB) op het voorstel.

Het ministerie zegt zich wel te realiseren dat er in bepaalde regio’s specifieke problematiek is, maar die zou niets te maken hebben met het verdeelvoorstel op zich.  Het is aan het nieuwe kabinet om hiervoor ogen te hebben.

Gemeenten tussen 20.000 en 50.000 inwoners moeten gemiddeld € 11,- per inwoner inleveren. Schagen telt 46.600 inwoners. ONLINE

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
1 antwoord
  1. Miljoenen laten zitten bij Hollands Kroon.
    Miljoenen laten zitten bij Hollands Kroon. zegt:

    Zéér vermeldenswaardig is dat het college een paar jaar geleden ruim 2 of 4 miljoen kado heeft gegeven aan Hollands Kroon. U weet nog wel: samenvoeging van de sociale diensten. Ging helemaal fout. Dus weer ontvlechten .. Onderzoeksrapport was vernietigend voor S en HK. Schagen had recht op miloenen van HK. Burgemeester in de raad Schagen. Laat maar zitten , we willen goede vriendjes (”goede verstandhouding met HK”) blijven. Raad ging akkoord , alleen Duurzaam Schagen wilde de mijoenen terug.
    En mekkeren dat Schagen miljoenen tekort komt………….

Reacties zijn gesloten.