Minder werklozen en bijstandsontvangers

SCHAGEN – In de gemeente Schagen is het aantal mensen met een WW-uitkering gedaald, blijkt uit statistieken van het UWV.

In september 2023 stond de teller in de gemeente Schagen op 305  mensen met een WW-uitkering en in oktober waren dat er 292. Vorig jaar oktober waren 258 mensen werkloos.

Landelijk gezien stromen 2,9% van de mensen vanuit de WW door naar de bijstand. In de drie regio’s in Noordelijk Noord-Holland ligt dit aandeel lager, namelijk 2,3%. In oktober 2023 werden er in de arbeidsmarktregio Noord-Holland Noord 4.940 WW-uitkeringen verstrekt, een daling van 0,8% ten opzichte van de maand ervoor, meldt het UWV.

Hollands Kroon laat eenzelfde beeld als Schagen zien. In oktober waren hier 276 mensen met een WW-uitkering tegen 291 in september. Vorig jaar oktober zaten hier 306 mensen zonder werk. In 2022 stroomden 430 mensen in Noordelijk Noord-Holland vanuit de WW door naar een bijstandsuitkering. Dit is meer dan een halvering ten opzichte van 2021.

 

 

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
1 antwoord

Reacties zijn gesloten.