Meer samenwerking omroepen Noord-Holland Noord

REGIO – De omroepen in de regio Noord-Holland Noord gaan meer met elkaar samenwerken. Dat is donderdag overeengekomen door de drie managers van de omroepen Streekstad Centraal, Noordkop Centraal en Regio Noordkop.

Met de samenwerking, die direct ingaat, versterken de omroepen elkaar op het gebied van kennis, kunde en techniek. Ook wordt het eenvoudiger om gezamenlijk verslag te doen van grote evenementen en kunnen de omroepen elkaar ondersteunen bij ziekte en vakantie van medewerkers.

Als verhalen de eigen regio overstijgen, kan deze content door elk van de omroepen worden overgenomen. 

Ook is het de bedoeling dat de drie omroepen samen optrekken richting andere partijen, waaronder de regionale omroep NH, de NOS en de NLPO (de landelijke belangenbehartiger van lokale- en streekomroepen, red.). 

Met de samenwerking ontstaat een van de grotere streekomroepen van Nederland.

Streekstad Centraal is de streekomroep voor de regio Alkmaar en Dijk en Waard, Noordkop Centraal is vooral actief in Schagen en omgeving en Regio Noordkop is de omroep voor Den Helder en Hollands Kroon.

Delen is leuk
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Mail naar redactie@noordkopcentraal.nl.Reageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: