Eigen inwoners eerst

SCHAGEN –  Gemeenten krijgen meer ruimte om huur- en koopwoningen toe te wijzen aan eigen inwoners of aan mensen met een vitaal beroep. 

De helft van de huurwoningen mag worden gereserveerd voor eigen inwoners, nu is dat maximaal een kwart. Ook mogen gemeenten sociale koopwoningen tot € 355.000,- toewijzen aan eigen inwoners of aan mensen met een maatschappelijke of economische binding.

“Het is belangrijk dat jongeren en gezinnen de kans krijgen om te blijven wonen in het dorp of de stad waar ze zijn opgegroeid”, aldus minister De Jonge.

Hij vervolgt: “En ook ouderen moeten in hun eigen dorp kunnen blijven wonen op het moment dat ze bijvoorbeeld mantelzorg nodig hebben. Daarom krijgen gemeenten meer ruimte om deze groepen voorrang te geven bij het vinden van een woning.”

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
1 antwoord

Reacties zijn gesloten.