Meer inwoners Schagen in de WMO

SCHAGEN – Van alle inwoners van de gemeente Schagen maakten er 2.373 afgelopen jaar gebruik van maatwerk op basis van de WMO, blijkt uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Drie jaar geleden telde deze gemeente nog 2.327 WMO-cliënten. Over drie jaar zullen dat er, volgens een voorspelmodel van de Vereniging Nederlandse Gemeenten, ruim 2.800 zijn.

Teruggerekend naar inwonertal ligt het aantal mensen met WMO in Schagen onder het landelijk gemiddelde. Maak je die vergelijking door de tijd, dan is het aantal WMO-cliënten per tienduizend inwoners hier de laatste drie jaar ongeveer gelijk gebleven.

Van de inwoners van Schagen met een WMO-voorziening hadden er 569 ondersteuning in de vorm van bijvoorbeeld persoonlijke verzorging, begeleiding of dagbesteding. Voor 1.186 inwoners kwam de hulp in de vorm van bijvoorbeeld een rolstoel, vervoer of een traplift. En 1.376 inwoners kregen hulp in de huishouding via de WMO.

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):