Man gered na val in Noordhollands Kanaal

‘T ZAND – Na een nachtelijke val in het Noordhollands Kanaal moest een man op zaterdag 23 september in de vroege ochtend door hulpdiensten uit het water gered worden.

Aan het begin van de nacht werd hij door een vriendin naar huis gebracht met de auto. Vlakbij ’t Zand moest de man een sanitaire stop maken en de auto werd geparkeerd op een pechhaven op de N9. De man stond te dicht bij de walkant van het Noordhollands Kanaal, raakte het evenwicht kwijt en ging te water. Hij kon niet zelfstandig uit het water komen, de vriendin heeft de hulpdiensten ingeschakeld.

Om 00.46 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een persoon te water in het Noordhollands Kanaal bij ’t Zand aan de N9. Meerdere eenheden politie, twee ambulances, brandweer en de traumahelikopter (‘Lifeliner’) werden opgeroepen. De traumaheli bleef paraat en is niet ter plaatse gekomen. De man is ondersteund door ambulancepersoneel naar de ambulance gelopen, hij is hier behandeld en overgebracht naar het ziekenhuis voor controle.

Wil je niets missen uit Schagen en de regio?
Avatar foto
Richard de Graaf is als weekendredacteur actief voor Noordkop Centraal en Regio Noordkop.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):