Lintjes voor vertrekkende raadsleden (Video)

SCHAGEN – Drie raadsleden van de gemeente Schagen hebben dinsdagavond een Koninklijke onderscheiding gekregen. 

13 raadsleden komen na de verkiezingen niet meer terug. Gertjan Slijkerman en Sander Lensink van het CDA en Friso Teerink van Duurzaam Schagen zijn meer dan 12 jaar raadslid geweest en werden daarvoor benoemd tot lid in de orde van Oranje Nassau. 

Voor Slijkerman en Teerink was er nog een tweede verrassing. Ze kregen ook de Erepenning van Verdienste van de gemeente Schagen. Die onderscheiding ging ook naar Hans Kröger van JessLokaal. 

“Ik kan mij een leven zonder politiek nog niet voorstellen”, zei Sander Lensink bij zijn afscheid. 

Marcel Sanders (CDA) werd door Marga Mulder (Seniorenpartij) de Heintje Davids van de politiek genoemd, omdat hij eerder al vertrok maar toch weer terugkwam. Ook nu hoopt Sanders straks toch nog in de raad te komen als er raadsleden doorstromen naar wethouder. 

Slijkerman blikte terug op de prachtige tijd bij het CDA, waarbij het geregeld laat in de avond werd.

Voor Friso Teerink werden door Frans Jansen (D66) herinneringen opgehaald. Zo werden beelden getoond van een carnavalsnummer met de Politicoos, waar Teerink 14 jaar geleden aan mee heeft gedaan. 

Kröger zat al in 1994 in de gemeenteraad. “Wij nemen vanavond afscheid van een icoon”, sprak Lambert Riteco van GroenLinks.  

Ook Peter Boon (CDA), Bram Broersen (CDA), Chih Chun Wang (Seniorenpartij), Jonne van de Beek (VVD), Ingo Kroon (VVD), Marjan Leijen (PvdA), Jan Schrijver (PvdA) en Harry Piket (PvdA) namen afscheid van de raad. 

Een videoverslag van de avond is vanaf woensdagmiddag te zien op Noordkop Centraal TV. 

(Foto’s: Ed van Oerle)

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):