Liander zorgt voor meer problemen

SCHAGEN – Liander gaat het stroomnet extra belasten om aan zoveel mogelijk woningeigenaren een zwaardere netaansluiting te leveren. De netbeheerder waarschuwt dat bij zonnepaneeleigenaren meer problemen zullen ontstaan, meldt Solar Magazine.

Alliander – moederbedrijf van netbeheerder Liander – heeft afgelopen kalenderjaar 1,2 miljard euro geïnvesteerd. Zo werd 2.212 kilometer elektrakabel aangelegd en werden 2.012 transformatorhuisjes geplaatst en omgebouwd.

Toch waren die inspanningen volgens het netwerkbedrijf onvoldoende om het verduurzamingstempo van Nederland bij te benen. Hierdoor kunnen na grote bedrijven nu ook consumenten getroffen worden door het volle stroomnet.

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Reageer op dit artikel
3 antwoorden
 1. Ed.
  Ed. zegt:

  We betalen 20 á 30 jaar aan onderhout.
  Een klein gedeelten is aan onderhout gegaan.
  Maar het grootste gedeelten is naar de BOBO’s gegaan.
  Dat is goed voor de economie.
  NNIIEETT..
  Gr. Ed.

  Beantwoorden
 2. Jac
  Jac zegt:

  Het energiekartel jaagt de spanning op het net omhoog zodat de omvormers van zonnepanelen bij particulieren afslaan. Dan ben je alsnog genoodzaakt stroom van het kartel af te nemen. Smerige praktijken.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: