KNVB zet streep door duels in A-categorie

REGIO – De KNVB heeft voor komend weekend het voetbal in de A-categorie uit het programma gehaald. Het betreft hierbij de prestatieve competities bij senioren en junioren. De lagere categorieën mogen wel gewoon de wei in.

De bond meldt: ‘Dit besluit is maatwerk per categorie en betreft alleen het aankomend weekend omdat twee factoren die van belang zijn voor het vervolg nu nog niet vaststaan. Een van deze twee factoren is de uitkomst van het debat in de Tweede Kamer van woensdag 1 december, waarin de nieuwe coronamaatregelen worden besproken.’

‘Voor het besluit over het komend weekend is onderscheid gemaakt tussen de A- en B-categorie. In de A-categorie is het competitieverloop uiteindelijk gericht op promotie/degradatie, terwijl in de B-categorie de pupillen, junioren en senioren vooral zoveel mogelijk willen voetballen.’ En dat louter recreatief. Alleen voor de lol, kortom.

Woordvoerders van diverse clubs in de regio meldden het voorbije weekend al, geen wedstrijden voor de prestatieve (eerste) elftallen meer te verwachten tot minimaal de winterstop.

 

Sjaak Euser is al 30 jaar als vrijwilliger betrokken bij Noordkop Centraal. Zijn specialisatie is sport. Sjaak maakt ook eens per maand een editie van het TV programma De Bank.Reageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: