Kinderen vanaf kerst gratis met de bus

NOORDKOP – Kinderen tot 12 jaar reizen vanaf volgend jaar gratis met de bus. De provincie Noord-Holland trekt hiervoor jaarlijks € 125.000,- extra uit.

De regeling geldt in de gebieden waar de provincie opdrachtgever is voor het busvervoer: Noord-Holland Noord, Haarlem en IJmond. Kinderen kunnen al vanaf zaterdag 23 december gebruik maken van de regeling.

“Door kinderen gratis te laten meereizen, maken we het ov aantrekkelijker voor gezinnen. En als kinderen op jonge leeftijd al leren het ov te gebruiken, kiezen zij later ook vaker voor het ov. Dat is belangrijk als we onze provincie ook in de toekomst bereikbaar en leefbaar willen houden”, vertelt Gedeputeerde Jeroen Olthof.

In oktober werd al bekend dat het buskaartje in 2024 niet duurder wordt en dat er volgend jaar in Noord-Holland net zoveel bussen rijden als dit jaar.  De vervoerplannen van de provincie voor 2024 zijn te lezen op de website van de provincie.

(Foto: Bas Beentjes)

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):