‘Jezus’ adverteert op graffitimuur

SCHAGEN – Bij de opening was op de nieuwe graffitimuur aan de Sportlaan in Schagen een fraai kunstwerk te zien van initiatiefnemer Bob Timmer en graffiti-kunstenaar Ard Doko.

De muur is door de gemeente Schagen geplaatst om graffiti-kunstenaars een legale plek te geven waar ze zich uit kunnen leven. Niet lang na de opening was er een nieuw fraai kunstwerk te zien in zwart-wit. 

Inmiddels is de graffitimuur ontdekt als reclameobject. ‘Jezus ♥ you’ stond afgelopen zaterdag op de muur. 

Erg kunstzinnig is de uiting niet. De muur is eerst helemaal blauw geschilderd waarna de tekst er nogal slordig met zwart overheen is gespoten. 

Ard Doko ziet de humor er wel van in. “Ik denk dat als Jezus echt van ons zou houden hij beter werk op de muur had geleverd”, laat hij in een reactie weten.

Zie ook: Graffitimuur geopend met een hartje

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Mail naar redactie@noordkopcentraal.nl.Reageer op dit artikel
6 antwoorden
 1. Hans
  Hans zegt:

  Heel jammer dat ze elke keer de rotzooi Chemisch afval laten liggen dat mag de gemeente ook weer opruimen dit zal Jesus echt niet goedvinden en ik erger me daar ook aan

 2. Jan
  Jan zegt:

  Volgens mij was het initiatief van een wethouder die voor vertrek nodig nog wat geld moest uitgeven aan kunst. Op dit punt heeft trouwens nog eens een container voor de jeugd gestaan, was ook zo’n succes.

 3. Simon
  Simon zegt:

  Geklieder voor volwassenen. Ongelofelijk dat daatlr gemeenschapsgeld aan wordt besteed. Geef ze een kleurboek.

Reacties zijn gesloten.