Graffitimuur geopend met een hartje

SCHAGEN – Met het spuiten van een hartje heeft wethouder Puck de Nijs dinsdagmiddag de graffitimuur in de wijk Groeneweg officieel geopend. 

Ruim twee jaar geleden kwam graffiti-artiest Bob Timmer met het idee voor een graffitimuur. Die muur zou eerst bij de nieuwe skatebaan in de wijk Muggenburg komen. 

Na veel tegenslagen staat de muur er nu. Niet in Muggenburg, maar langs de N245 in de wijk Groeneweg. Oud-wethouder Joke Kruit, die zich hard heeft gemaakt voor de graffitimuur, was bij de opening aanwezig. 

Samen met zijn graffiti-maatje Ard Doko heeft Timmer dinsdag de eerste kunstwerken op de muur gezet. Ook daarbij was wat tegenslag, want het werk werd door de Schager boa’s stilgelegd omdat die dachten dat ze illegaal aan het spuiten waren. 

Toen dat was opgehelderd konden de twee kunstenaars aan de slag. En al lijkt het zonde, het kunstwerk van Bob en Art zal niet lang te zien zijn. De muur mag door iedereen worden gebruikt om de graffiti-skills te oefenen.

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Mail naar redactie@noordkopcentraal.nl.Reageer op dit artikel
5 antwoorden
  • Kleurpotlood
   Kleurpotlood zegt:

   Hoeveel geld heeft dit precies gekost dan? Misschien gaat dit wel meer geld besparen, omdat er geen of hoe dan ook minder illegale graffiti in de gemeente wordt gedaan. Scheelt weer verwijderen; wat ook geld kost.
   En wat denk je wat een kleurplaat tegenwoordig kost. Ga jij die betalen?

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: