JessLokaal bezorgd over arbeidsmigranten

SCHAGEN – JessLokaal heeft aan het college vragen gesteld over de huisvesting van arbeidsmigranten. 

Aanleiding is het TV-programma Zembla van 3 november, waarin blijkt dat arbeidsmigranten zeer krap gehuisvest worden in woonaccommodaties die allemaal het SNF-keurmerk hadden gekregen.

De directeur van het SNF-keurmerk vertelde in de uitzending dat de huisvestingslocaties periodiek, op afspraak, worden gecontroleerd.

Raadslid Jack Kruijer van JessLokaal denkt dat een eenmaal afgegeven SNF-keurmerk weinig voorstelt. Kruijer wil van het college weten of het op de hoogte is van het misbruik van het keurmerk en of dit ook in de gemeente Schagen speelt.

Wil je niets missen uit Schagen en de regio?
Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
3 antwoorden
 1. Marianne
  Marianne zegt:

  Hier denkt men nog steeds in rangen en standen. De ene groep moet op een industrieterrein wonen, de andere groep mag in het centrum wonen en weer een andere groep moet heeeel lang wachten of in een hutje wonen langs het spoor. Hier is geen sprake van een eerlijke en menselijke behandeling of inclusiviteit, dat bestaat enkel op papier.

 2. Joost Busse
  Joost Busse zegt:

  Boeren verplichten deze huisvesting op eigen terrein te realiseren.
  300+ in Schagen erbij.
  Zal s’avonds geen Nederlands meer op sportscholen gesproken worden. Of zaterdags in het Centrum of in de uitgaans gelegenheden.
  Ik voel me nu soms al niet meer thuis in Schagen.
  Duistere types die s’avonds rond dwalen. Mega stijging diefstallen in de regio.
  Maarja alles voor muntjes hé gemeente ? Gevoel en bezorgdheid bestaan niet.
  Oja en dat allemaal met 1of 2 politieagenten in Schagen.
  Niet zo gek dat mensen gefrustreerd raken. Tegen deze destructieve blik van de overheid valt niets te doen.

  • Linkse Rakker
   Linkse Rakker zegt:

   Als u denkt dat er op zaterdagavond in het centrum tijdens uitgaan geen Nederlands meer gesproken wordt dan bent u waarschijnlijk nooit op zaterdagavond in het centrum.

Reacties zijn gesloten.