Ivana Vogel (22) wereldkampioen bankdrukken

CALLANTSOOG – De 22-jarige Ivana Vogel uit Callantsoog is maandagavond in de Amerikaanse stad Austin in Texas wereldkampioen bankdrukken geworden in categorie junioren vrouwen 84+.

Vogel won overtuigend in Austin met een lift van 125 kilogram. Daarmee evenaarde ze haar persoonlijk record. De concurrentie kwam niet in de buurt. De Britse Karmen Harvey eindigde met een lift van 100 kilogram op de tweede plaats. Op Instagram geeft Vogel aan dat ze emotioneel werd toen het Wilhelmus werd afgespeeld.

“Wat een gaaf avontuur. Iedereen die mee was heeft het zo top gedaan en het was echt mega gezellig! Heel blij met het resultaat dat 125 kilogram weer ging en hoe. Ik bedank Pieter van de Vijfeijke en Marco Lee voor de hele fijne coaching en support backstage”, schrijft de 22-jarige Callantsooger op Instagram.

Vogel, die traint bij Bassie’s Halter Club in Anna Paulowna, begon in september vorig jaar serieus met powerliften: een krachtsport waar bankdrukken een onderdeel van is.

Zie ook: Ivana Vogel kanshebber op WK in Texas (video)

Avatar foto
Kees Bakker is fulltime verslaggever/redacteur bij Noordkop Centraal. Iets delen met Kees? Stuur een mail naar kees.bakker@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):