Ivana Vogel kanshebber op WK in Texas (video)

CALLANTSOOG -De 22-jarige Ivana Vogel uit Callantsoog is een kanshebber voor de wereldtitel bankdrukken in de categorie junioren vrouwen 84+ op  de wereldkampioenschappen bankdrukken die eind mei in Texas plaatsvinden. 

Vogel kwalificeerde zich voor het wereldkampioenschap door in maart Nederlands kampioen bankdrukken te worden bij de junioren vrouwen 84+. In deze klasse verpulverde ze ook het Nederlands record en drukte ze 125 kilogram. 

Vogel, die traint bij Bassie’s Halter Club in Anna Paulowna, begon in september vorig jaar serieus met powerliften, een krachtsport waar bankdrukken een onderdeel van is. “Powerliften bestaat uit squat, deadliften en bankdrukken, vooral dat laatste is echt mijn ding.”

De 22-jarige Callantsooger kijkt enorm uit naar het WK in Texas. “Het is buiten mijn comfortzone, maar ik heb er super veel zin in. De kans zit er in dat ik met de wereldtitel naar huis ga. Ik sta er goed voor, maar ik durf er geen uitspraak over te doen. Het zou leuk zijn als ik een medaille win en anders heb ik een mooie ervaring meegemaakt.”

 

Avatar foto
Kees Bakker is fulltime verslaggever/redacteur bij Noordkop Centraal. Iets delen met Kees? Stuur een mail naar kees.bakker@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):