Inwoners gezond, de rest minder positief

REGIO – Inwoners van Noord-Holland zijn over het algemeen gezond, veel aan het werk en de afstand tot voorzieningen is gering.

Het gaat minder goed met het klimaat, de natuur en de woningmarkt. Dit blijkt uit de nieuwste versie van de Brede Basismonitor Noord-Holland.

De biodiversiteit daalt en Noord-Holland heeft relatief weinig natuurgebied per inwoner. Het woningtekort is groot, de woningprijzen zijn hoog en de woontevredenheid blijft achter.

Het besteedbare inkomen per inwoner is hoog. Het vermogen van huishoudens is juist relatief laag en inwoners hebben relatief veel schuld. Dit hangt mogelijk samen met de hoge huizenprijzen en de relatief jonge bevolking in Noord-Holland. Bij consumenten is het vertrouwen in de economie sterk afgenomen en was eind 2022 fors negatief.

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
2 antwoorden
 1. Sjaak1943
  Sjaak1943 zegt:

  En dan te bedenken dat er per vierkante kilometer ook nog 537 stuks vee en 3156 stuks pluimvee rondlopen.

 2. Matthew B
  Matthew B zegt:

  Natuurgebied te kort , woningen te kort.
  Zal dan vol is vol toch waar zijn.

  530 inwoners per km2!!!!
  Het meeste van Europa.
  En ze blijven binnenstromen terwijl in Spanje en Italië complete dorpen leeg staan.

  Het moet stoppen ! En snel.

  We hebben wel quotums voor schapen, varkens, kippen etc maar mensen per km2 nee hoor, even opschuiven er kan nog veel meer bij.
  En dan lopen janken dat de stikstofdoelen niet gehaald worden. Boeren op/uitkopen zodat er huizen gebouwd kunnen worden.

  Deze nieuwkomers en familie willen ook allemaal auto rijden, gebruiken ook stroom en gas, water etc

Reacties zijn gesloten.