Inkoopbeleid: er valt nog veel te verbeteren

SCHAGEN – Het inkoop- en aanbestedingsbeleid van de gemeente Schagen is nog niet op orde, hoewel er wel vorderingen worden gemaakt. Doeltreffendheid en doelmatigheid van het beleid kan beter.

Oorzaken zijn onder andere te weinig personeel, onbekendheid met beleid, processen, rollen en taken binnen de organisatie waardoor gemaakte afspraken  niet worden nageleefd en er is geen koppeling tussen systemen die medewerkers ondersteunen de goede stappen op het goede moment te zetten.

Het gemeentebestuur huurt tijdelijk personeel in en zet adviseurs in om aan alle afdelingen te informeren over vastgesteld beleid en er komt een eenduidige werkflow die zorgt voor vastlegging van alle noodzakelijke gegevens van het werkproces.

Het college zegt te beseffen “dat we met de genomen maatregelen op de goede weg zijn en dat we tegelijk nog veel werk te doen hebben.”

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
2 antwoorden
 1. Joost Busse
  Joost Busse zegt:

  Zoveel ingevlogen interim managers verder, ( wat tonnen gekost heeft ) allemaal geleerde mensen als werknemers en nog is het inkoopbeleid niet op orde.

  Schande !!!
  Amateurs !

 2. Jac
  Jac zegt:

  Ik mis een belangrijk item bij de oorzaken, vriendjespolitiek, daar gaat het meeste geld verloren.

Reacties zijn gesloten.