“Ik wil graag buitenlandse kinderen helpen”

SCHAGEN – Rosa Bakker uit Hoogkarspel rijdt elke dag fluitend naar Schagen. Ze werkt vier dagen per week, met heel veel plezier, als begeleider op het Ondersteuningspunt op locatie Wilhelminalaan van het Regius College. 

In de podcast ‘Voor de Klas’ vertelt Rosa hoe ze op het Ondersteuningspunt terecht is gekomen. Hoe ze leerlingen kan helpen die op wat voor manier dan ook vastlopen. “We werken altijd vanuit de driehoek leerling, ouder en school. Het is heel mooi om kinderen weer vooruit te helpen”, vertelt Rosa.

Volgend jaar gaat ze de NT2 opleiding volgen op de Universiteit van Amsterdam. “Om leerlingen te begeleiden die minder dan vijf jaar in Nederland wonen. Wij helpen ze bij het sociaal emotionele welbevinden. Went het al een beetje? Hoe is het in de klas? Persoonlijk vind ik dat heel waardevol om deze kinderen te helpen.”

In de podcast ‘Voor de Klas’ gaat Sanne de Weger elke week in gesprek met iemand uit het onderwijs. De podcast is te beluisteren via de website van Noordkop Centraal en via streamingsdiensten Spotify en Youtube Podcast.

Avatar foto
Onder 'Redactie Noordkop Centraal' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan redactie@noordkopcentraal.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0224-218218. Het bezoekadres is Piet Ottstraat 3, 1741 NW, Schagen. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):