‘Ik heb haar niet aangerand’

PETTEN – Een 59-jarige man uit Petten ontkende donderdag in de rechtbank van Alkmaar bij hoog en laag dat hij de dochter van zijn buren heeft aangerand. 

De vrouw van 26 jaar uit Alkmaar zei dat de man na het dorpsfeest in Petten in 2021 haar voor haar ouderlijk huis onverwacht van achteren vastpakte en haar borsten betastte en over haar buik streelde. Ook gaf de buurman haar een zoen in haar nek, volgens de vrouw. Ze schrok daar enorm van en deed aangifte tegen de man.

De officier van justitie vond het ernstig wat V. volgens hem heeft gedaan. “En heel kwalijk dat de verdachte geen verantwoordelijkheid neemt voor zijn daden.” Volgens de officier is er genoeg bewijs voor een veroordeling. Hij eiste 80 uur taakstraf en een gevangenisstraf van twee weken voorwaardelijk tegen de Pettenaar.

De verdachte zei dat er niets klopt van het verhaal van de jonge Alkmaarse. “Ik heb haar wel gezien en we hebben nog even gesproken voor het huis van de buren. Maar ik heb haar niet aangeraakt. Dat zou ik nooit doen.” Hij stelt dat de impact op zijn leven en dat van zijn gezin groot is. Zijn sociale leven in Petten zou stilliggen. 

Het slachtoffer is erg bang na wat haar naar eigen zeggen is overkomen. Ze is angstig voor mannen en heeft ook last bij het uitoefenen van haar beroep in de zorg. Als iemand te dichtbij komt, dan heeft ze stress. De vrouw wil € 1.000,- smartengeld.

De uitspraak is op donderdag 8 december.

Avatar foto
Sanne de Weger heeft de School voor de Journalistiek gevolgd. Na een aantal jaar op verschillende redacties te hebben gewerkt voelt Sanne zich sinds 2010 thuis op de redactie van Noordkop Centraal. Iets delen met Sanne? Stuur het naar sanne.deweger@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: