HZL: Dinoterb komt van bollenboeren

ZIJPE – Milieuvereniging Het Zijper Landschap weet het zeker: bollenboeren in de regio maken nog steeds gebruik van het al sinds 1998 verboden bestrijdingsmiddel Dinoterb. 

In een persbericht schrijft Het Zijper Landschap het onbegrijpelijk te vinden dat de bollenboeren het gif gebruiken terwijl het al jaren verboden is en staat op de lijst van Zeer Zorgwekkende Stoffen van het RIVM.

“Het bestuur roept de overheid en het Hoogheemraadschap op om op te treden tegen deze illegale en voor de volksgezondheid zeer schadelijke activiteiten. Ook roept het bestuur de Omgevingsdienst en het Hoogheemraadschap op om over te gaan tot verscherpt toezicht op het gebruik van verboden bestrijdingsmiddelen”, schrijft Friso Teerink, voorzitter van Het Zijper Landschap.

De Land en Tuinbouw Organisatie (LTO) wordt opgeroepen om de handelswijze van boeren die het middel gebruiken te veroordelen. Eerder meldde de LTO dat het middel niet meer gebruikt wordt door bollenboeren. Ook de LTO dringt aan op onderzoek.

Zie ook: Politiek stelt vragen over Dinoterb

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
5 antwoorden
 1. H
  H zegt:

  Met naam en toenaam bekendmaken graag. Wat een asociaal. Beetje geld verdienen ten koste van levensjaren van andere mensen.

 2. J
  J zegt:

  Niet alleen daar hoor, de bollenboeren tussen Callantsoog en Den Helder weten er ook wel raad mee. Behalve de firma Kreuk, die heeft zeker alles goed voor elkaar.

 3. Kees
  Kees zegt:

  Lastig te traceren maar als ze diegene wel vinden aansprakelijk stellen en zijn vergunningen afpakken.
  Boer af !
  Schandalig dat ze het gebruikt hebben alleen voor de poen.
  Zo verdwijnt de sympathie voor de boeren weer als sneeuw voor de zon.

Reacties zijn gesloten.