Zorg om bereikbaarheid huisartsenpost Stolpen

DE STOLPEN – Er is brede politieke steun voor de vestiging van een centrale huisartsenpost bij De Stolpen. Wel zijn er zorgen over de bereikbaarheid.

Dinsdagavond besprak de gemeenteraad in een oordeelsvormend debat de aanpassing van de bestemming van een stuk grond bij De Stolpen voor de vestiging van de huisartsenpost.

In de post willen de huisartsen van Callantsoog, Petten, Schagerbrug, Sint Maartensbrug en ’t Zand samen één nieuwe praktijk realiseren.

Toch waren er ook vraagtekens bij het snel aanpassen van de bestemming. De kans bestaat dat daardoor de grond ook interessant wordt voor andere partijen. Daar komt bij dat het Rijksvastgoedbedrijf, dat de grond in de verkoop heeft, een veel hogere prijs wil dan de huidige agrarische waarde.

Een zorg van de politiek is ook de bereikbaarheid van de locatie. Er werden oplossingen aangedragen, zoals doelgroepenvervoer.

Wethouder Simco Kruijer zegde toe in gesprek te gaan met Rijksvastgoedbedrijf. Kruijer deelt zorg over bereikbaarheid en zoekt, samen met de huisartsen, naar oplossingen.

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
4 antwoorden
 1. Dirk van Egmond
  Dirk van Egmond zegt:

  Er gaan 5 praktijken weg en er komt er 1 voor terug. Dat scheelt de kosten van 4 gebouwen etc. Ook personeel wordt makkelijker inzetbaar en kan op worden bezuinigd. Voordelen voor de organisaties.
  Maar hoe komt het publiek hier vanaf?
  Zoals hierboven staat kan een jonger persoon op de fiets.
  Maar de ouderen onder ons niet.
  Waar je nu nog met je rollator in je eigen dorpje heen kan lopen, heb je straks autovervoer nodig van iemand die je wil helpen. Of de buurtbus of seniorenbus. Wel een dag van te voren aanvragen.
  En bij spoed kan je ‘s middags al je medicijnen ophalen. Weer de buurtbus vragen, 1 dag van te voren.
  Of worden de medicijnen thuis bezorgd, net als nu bij je online bestellingen?
  De klant/ patient wordt er volgens mij niet beter van.
  Hoe heet dat liedje van Wim Sonneveld ook alweer?
  ‘Thuis heb ik nog een ansichtkaart ….”

 2. AH
  AH zegt:

  doelgroepenvervoer voor mensen die naar een huisarts moeten is op moment van urgentie natuurlijk super dan moet je dat eerst vervoer bestellen en kom je mogelijk te laat bij de huisarts omdat er een brug open staat bijvoorbeeld dus dan maar 112 bellen hebben ze meer ambulance auto’s nodig en bekwaam personeel en is uiteraard veel beter voor het milieu . En hoe zit het met afhalen c.q. bezorgen van medicijnen nu kunnen de mensen deze in het dorp nog zelf afhalen. En krijgen we straks op termijn situaties zoals die nu spelen met Co-Med ?? https://www.nhnieuws.nl/nieuws/334762/groeiende-problemen-bij-huisartsenorganisatie-co-med-zusterbedrijf-failliet moet je als gemeente niet willen .

 3. flits
  flits zegt:

  Ik vraag me af wat precies het probleem is. Er is een fietspad, er is een busstation (lijn 152) en het aantal parkeerplaatsen kan na de bouw makkelijk worden uitgebreid.

  • Gabrielle
   Gabrielle zegt:

   Je bent wel simpel,zeg. De bus gaat 1x per uur.
   Moet je naar de huisarts voor een consult van 10 minuten ben je,als geen rijbewijs hebt zomaar 3uur onderweg.

   En als je met de fiets gaat en je met kortademig is dat evenmin geen pretje,laat staan als je met zieke kinderen op pad moet. Of als het regent of hard waait

Reacties zijn gesloten.