Huiberts Bloembollen wint Ekoland Innovatieprijs

DEN BOSCH – Huiberts Bloembollen uit Sint Maartensvlotbrug heeft de Ekoland Innovatieprijs 2022 gewonnen.

John en Johanna Huiberts uit Sint Maartensbrug kregen de prijs vorige week woensdag in De Bosch uitgereikt. 

De jury heeft veel waardering voor de totaalaanpak van het bedrijf. Ze zien Huiberts Bloembollen als een voorbeeld voor natuurgerichte sierteelt. 

“We zijn heel blij met deze prijs. De bedrijven in de top 3 waren erg aan elkaar gewaagd. Ze staan allemaal dicht bij de consument en zijn erop gericht om te produceren wat de markt vraagt”, vertelt een trotse John Huiberts. 

John en Johanna kregen een cheque van € 1.500,-. “We gaan met het personeel naar de Floriade. Daar zijn dit jaar in de stands van Pixelfarming Robotics en LipsGroen onze bio-bloembollen geplant”, zegt John. 

John en Johanna Huiberts realiseren rondom de bollen een heel nieuw ecosysteem. Het natuurgerichte bollenteeltsysteem werkt uitstekend met innovatieve, zelf ontwikkelde machines, met eigen plantversterkers en compost en door de bollen te planten in een uitgekiend mengsel van groenbemesters. 

Dit geeft uitstekende bodemkwaliteit, gezonde bollen en veel akkervogels. Na jaren van flinke innovatie ook met een goed economisch resultaat. Huiberts Bloembollen toont daarmee dat een natuurvriendelijke bollenteelt goed mogelijk is.

Zie ook: Succesvolle duurzame bollenteelt bij Huiberts

(Foto’s: BioJournaal)

Delen is leuk
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Mail naar redactie@noordkopcentraal.nl.Reageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: