Hoogspanning onder de stad

SCHAGEN – Op meerdere plaatsen in Schagen is Holland Drilling uit Cuijk aan het werk. Het bedrijf voert gestuurde boringen uit voor leidingen. 

De boringen in Schagen zijn bedoeld voor hoogspanningskabels die onder de stad door komen te lopen. Die kabels komen vanaf het trafostation bij De Weel en gaan via de Witte Paal en de Zuiderweg richting Sportpark Groenoord. Daar gaan ze onder het kanaal door verder naar het noorden.

De werkzaamheden maken onderdeel uit van de verbetering van het energienet in de regio. Op meerdere plaatsen zit het net zó vol, dat nieuwe aansluitingen niet kunnen worden gerealiseerd. Zo zijn de nieuw gebouwde woningen voor vluchtelingen uit Oekraïne in Tuitjenhorn nog niet op het net aangesloten. Ook een groot bedrijf dat zich in Schagen wilde vestigen in in het voormalige pand van Van Lint staalbouw, ging naar een andere plek omdat er geen aansluiting kon worden gerealiseerd op het stroomnet.

Naar verwachting duren de werkzaamheden in Schagen tot eind maart.

(Foto’s: Ed van Oerle)

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
2 antwoorden
  1. Koos Melio
    Koos Melio zegt:

    Nee ! anders zou u schadevergoeding ivm straling of andere nadelige effecten kunnen eisen.

Reacties zijn gesloten.