Hoekstra praat met klimaatburgemeester

SCHAGEN – Hans Koerts, klimaatburgemeester van Schagen, is dit weekend te gast in het programma ‘De Bank op Noordkop Centraal TV. 

Hoe word je klimaatburgemeester en wat moet je ervoor doen? Waarom vindt hij klimaat zo belangrijk en wat doet hij er zelf voor? Koerts legt het uit aan presentator Eugeen Hoekstra. 

De Klimaatweek is al een poosje voorbij. In die week heeft hij op basisscholen gesproken over drinkwater. We kopen veel drinkwater in supermarkten, maar weten we wel wat voor impact dat heeft op het klimaat? Zijn uitleg is verrassend.

Hij woont niet zo lang in Schagen. Waarom heeft hij gekozen voor de Magnusveste en wat heeft hij zelf gedaan aan het verduurzamen van zijn huis? 

Ook heeft hij zijn antwoord klaar op netbeheerders die de energietransitie belemmeren omdat ze niet op tijd het stroomnetwerk hebben aangepast.

De Bank is te zien op zondag op de oneven uren en woensdag is er een herhaling.

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Reageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: