Grote vraag naar steungezinnen

SCHAGEN – Buurtgezinnen Schagen slaakt noodkreet over het tekort aan steungezinnen. Veel kinderen en gezinnen wachten al lang op een passende plek. 

“We zijn dringend op zoek naar liefdevolle, stabiele steungezinnen. Voor de meeste gezinnen is praktische hulp voor een paar uur per week nodig, zodat ouders ontlast worden en kinderen zich positief kunnen blijven ontwikkelen”, stelt Buurtgezinnen. 

Zo wordt er een liefdevol gezin of opa en oma in de wijk Groeneweg in Schagen gezocht voor twee broertjes waarvan de vader chronisch ziek is. In Tuitjenhorn wordt er uitgekeken naar een gezellig gezin voor een peutermeisje van 3 jaar. 

Om een alleenstaande moeder te ontlasten zoekt Buurtgezinnen voor twee broertjes van 11 en 7 jaar nog een gezin in Waarland en omgeving. Een jongen van 5 jaar hoopt een oma en opa figuur te vinden in Petten. 

Kijk voor meer informatie op www.buurtgezinnen.nl/waar/noord-holland/schagen.

Avatar foto
Sanne de Weger heeft de School voor de Journalistiek gevolgd. Na een aantal jaar op verschillende redacties te hebben gewerkt voelt Sanne zich sinds 2010 thuis op de redactie van Noordkop Centraal.Reageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: