Grootvader krijgt straf voor misbruik

ALKMAAR / PETTEN – Een 73-jarige grootvader uit Nijkerk krijgt vier dagen celstraf en een werkstraf van 180 uur voor het misbruiken van zijn twee kleindochters van negen en elf jaar oud.

Het misbruiken van het jongste meisje gebeurde op 31 juli 2020 op een camping in Petten, waar de moeder argwaan kreeg toen haar dochter en opa wel erg lang in de camper bleven.

Het meisje vertelde daarna huilend aan haar moeder dat opa in haar onderbroekje had gezeten en ook haar twee jaar oudere zusje kwam met hetzelfde verhaal, waarna de alarmbellen van de moeder gingen rinkelen en ze de instanties informeerde.

Zij en haar dochters werden door de zedenpolitie naar Hoofddorp gebracht voor onderzoek van het jongste kind.

De rechtbank noemt het misbruik kwalijk. De man had geen misbruik moeten maken van zijn positie als opa door bij zijn kleindochters in hun onderbroek te zitten. Dat zou in totaal drie keer zijn gebeurd.

De man heeft tijdens de zitting gezegd dat hij heel knuffelig was, maar geen ontucht heeft gepleegd. Hij vond het een vreselijke nachtmerrie, waarin het gezin was beland.

Hij zocht zelf hulp en dat nam de rechtbank mee in de overweging van de straf. De eis in deze zaak was een voorwaardelijke gevangenisstraf van een half jaar en een taakstraf van 180 uur. De reclassering denkt niet dat de man opnieuw de fout zal ingaan en schat de kans op herhaling in als laag.

Wil je niets missen uit Schagen en de regio?
Avatar foto
Van onze rechtbankverslaggevers.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):