GroenLinks N-H dreigt met opblazen coalitie

NOORD-HOLLAND –  GroenLinks Noord-Holland dreigt met opblazen van de coalitie bij het wegstemmen van een nieuw windproject.

GroenLinks-fractievoorzitter Anouk Gielen zei dat in een debat in het provinciehuis in Haarlem, dat oppositiepartijen om opheldering hadden gevraagd over uitspraken van gedeputeerde Rosan Kocken (GroenLinks).

Kocken zei onlangs in een interview met Het Parool dat het voor haar eens, maar nooit weer is als weer een windturbineproject wordt afgeblazen door Provinciale Staten. Onder meer de coalitiepartijen BBB en VVD stemden tegen het project.

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
3 antwoorden
 1. AH
  AH zegt:

  De windmolens laten een footprint achter in de natuur die onwaarschijnlijk groot (beton/staal) is en het zijn de grote bedrijven die profiteren en inkomsten genereren maar ondertussen de mogelijkheden van de burger ontnemen de burger die het netwerk door de jaren duur heeft betaald Groenlinks is kortzichtig en geeft voorrang aan de belangen van grote bedrijven die zich daaraan verrijken en sluit burgerbelangen uit.
  Want het netwerk wordt uitgemolken door bedrijven met windmolen parken en zonneweides en krijgen nog subsidies achterna gesmeten die de burger ook betaald.
  Fattenfall al 660 miljoen windmolens.
  Tennet lening 25 miljard met alle risico van dien als zij hun Duitse netwerk niet kunnen verkopen.
  Als de overheid de elektrische auto’s niet had gesubsidieerd en de elektrische auto van lief en lee zijn opmars had laten maken hadden we deze problemen niet of in ieder geval niet zo snel gekregen .
  En ondertussen melkt de overheid de mensheid want de hoeveelheid belasting die op energie zit is torenhoog.
  En ondertussen roept politiek Den Haag dat het voor de mensen onbetaalbaar wordt tja hoe zou dat toch komen.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):