Gratis energiescans voor bedrijven in Schagen

SCHAGEN – De gemeente Schagen nodigt in samenwerking met adviesbureau Klimaatroute meer dan 400 bedrijven uit voor een gratis energiescan.

Dit biedt bedrijven de kans om energie te besparen en te voldoen aan de geldende informatieplicht. De bedrijven die moeten voldoen aan de energiebesparingsplicht ontvangen binnenkort een uitnodiging van de gemeente per brief.

Met de gratis energiescan krijgen bedrijven kosteloos advies van adviseurs van Klimaatroute. Deze scan biedt inzicht in waar energie bespaard kan worden en wordt gevolgd door minstens een jaar kosteloze begeleiding. Dit omvat onder andere het nemen van besparingsmaatregelen, beoordeling van offertes en financieel advies over investeringen in energiebesparing.

Uit eerder uitgevoerde energiescans blijkt dat bedrijven binnen 3 jaar vaak meer dan 30% op hun energiekosten kunnen besparen. De energiescan van Klimaatroute geeft inzicht in het energieverbruik en de mogelijkheden om de energiekosten te verlagen.

 

Avatar foto
Kees Bakker is fulltime verslaggever/redacteur bij Noordkop Centraal. Iets delen met Kees? Stuur een mail naar kees.bakker@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
4 antwoorden
 1. Natuurlijk Schagen
  Natuurlijk Schagen zegt:

  Ik zou het op prijs stellen dat ook de huishoudens een gratis advies kunnen krijgen. Ik zie hier ook mijn behoefte om eens te sparren met een energie consulent. Juist voor mijn situatie. Ook de punten van warmte lekken van mijn woning. Waar kan ik veel besparen?

  • Harry
   Harry zegt:

   Dat bestaat al geruime tijd. Zoek op de site van de gemeente naar Energiecoach en: voila!

 2. Jan
  Jan zegt:

  Is dat niet de taak van een bedrijf zelf. Waarom wordt daar gemeenschapsgeld voor gebruikt.

  • Harry
   Harry zegt:

   Omdat de gemeenschap profiteert van energiebesparing door bedrijven. Besparingen door bedrijven is met minder inspanning grotere stappen maken.

Reacties zijn gesloten.