GGD roept reizigers uit zuidelijk Afrika op

REGIO – GGD Hollands Noorden roept alle reizigers op die na zondag 21 november uit Zuid-Afrika, Lesotho, Swaziland (Eswatini), Namibië, Mozambique, Botswana of Malawi zijn gekomen om in quarantaine te gaan en thuis te blijven.

Ook als er geen klachten zijn en ook als zij gevaccineerd zijn of eerder corona doormaakten. Hen wordt gevraagd zo snel mogelijk te bellen met het speciaal hiervoor ingerichte telefoonnummer 0800 – 5005 om een testafspraak te maken.

Deze oproep geldt ook voor reizigers die via een tussenstop elders ons land zijn ingereisd. Reizigers zullen ook actief door de GGD worden benaderd voor het maken van een testafspraak. Hollands Noorden volgt hiermee de lijn die landelijk is uitgezet.

Uit onderzoek van het RIVM is inmiddels een aantal positieve testen van de omicronvariant vastgesteld in ons land. Als huisgenoten klachten krijgen kunnen zij een testafspraak maken via 0800 – 1202 of digitaal via cornatest.nl.

Net als bij alle varianten van het coronavirus geldt ook bij de omicronvariant: houd je aan de maatregelen.


Publicatiedatum: 28 november 2021
Tags:

Categorie: Nieuws
Kitty Mertz is al vele jaren vaste kracht op de redactie van Noordkop Centraal. Ook is Kitty een van de presentatoren van de radioprogramma's Krieken en Met de deur Open.Reageer op dit artikel
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef hier jouw reactie: