Gesprekken over dekkingsplan brandweer

SCHAGEN – Er worden gesprekken gevoerd met brandweerposten als opmaat voor een nieuw dekkingsplan. De gesprekken zijn bedoeld om urgenties, wensen en behoeften voor de ontwikkeling van de posten voor de komende jaren in kaart te brengen. 

De aanleiding is het rumoer dat is ontstaan onder brandweervrijwilligers als reactie op het plan van de Veiligheidsregio Kop van Noord-Holland om het aantal brandweerposten op te heffen.

Vanuit de Raad van Directeuren Veiligheidsregio’s is een toetsingscommissie ingesteld waarin de vakbonden en vakorganisatie zitting hebben genomen. Met de commissie lopen gesprekken over de systematiek en in 2023 zullen zij een oordeel geven over het conceptdekkingsplan.

Gemeenteraden zullen dit jaar worden gevraagd zich uit te laten over de mate van fijnmazigheid van de brandweer en de urgentie om te investeren omtrent nieuwe risico’s en toekomstbestendigheid van de brandweerposten in hun gemeenten.

Dit jaar komt waarschijnlijk ook helderheid over de gevolgen van Europese wetgeving om beroepsbrandweer- en vrijwilligers anders te belonen.

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Reageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: