Gemeenten: bijstand moet fors omhoog

SCHAGEN – De Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) wil dat het kabinet de bijstand fors verhoogt om daarmee een einde te maken aan het huidige toeslagen- en toelage circus.

De inkomenspositie van veel Nederlanders is te slecht. Als de minima de komende jaren niet substantieel meer te besteden krijgen, ontstaat  een nieuwe onderklasse die de maatschappij verder verdeelt, vreest de gemeentekoepel.

Kinderopvang, huur en andere noodzakelijke kosten die het sociaal minimum te boven gaan, moeten voortaan rechtstreeks door opvangorganisaties, corporaties en gemeenten worden geregeld. 

Ze zijn hiermee niet langer risicovol voor inwoners. Idealiter hoeven sociale minima straks zelfs helemaal geen steun meer aan te vragen, de overheid kent hen automatisch toe waar ze recht op hebben.


Publicatiedatum: 29 maart 2023
Tags:

Categorie: Nieuws
Aantal views: 334
Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
1 antwoord
 1. Joost Busse
  Joost Busse zegt:

  Ja hoor doe er maar een schep bovenop !
  Dan loont werken helemaal niet meer !
  Echt belachelijk !
  De mensen die echg niet kunnen werken moeten gecompenseerd worde. Dit kan doormiddel van belastingverlaging !

Reacties zijn gesloten.