Gemeente Schagen en Waterschap niet op 1 lijn

SCHAGEN – Het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en de gemeente Schagen denken anders over de kustverdediging tegen de verwachte zeespiegelstijging van 2 meter aan het einde van deze eeuw.

Het Hoogheemraadschap denkt aan maatregelen aan de zeezijde maar ook aan de landzijde. Hier moet stap voor stap op worden geanticipeerd en ruimte worden gereserveerd. Woningbouwplannen in Petten en Callantsoog zijn dan niet zo wenselijk.

De gemeente Schagen is hier niet blij mee. Volgens de gemeente is niet overtuigend aangetoond dat versterking aan de landzijde nodig is.

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
2 antwoorden
 1. Engeldorp
  Engeldorp zegt:

  Wel spannend allemaal
  Moeten we dan wel de nieuwe kerncentrales bouwen zodicht aan de kust
  Dat is niet slim als er landzijde ook het een en ander moet gebeuren.
  Ik zou maar snel duidelijkheid zien te krijgen wat de aanpak moet worden voordat er miljarden in zee verdwijnen

 2. Dirk
  Dirk zegt:

  Ja daar gaan we weer, de mening van een deskundige organisatie met jaren en jaren lange kennis op het gebied van kustverdediging en die ons door de eeuwen heen droge voeten hebben bezorgd wordt in twijfel getrokken door de Gemeente.
  Laten die zich in hemelsnaam bezighouden met verkeersplannen, energie en milieu en andere zaken waar ze geen schade kunnen aanrichten.
  Wil wel graag droge voeten houden.

Reacties zijn gesloten.