Gemeente ontving 726 WOZ-bezwaarschriften

SCHAGEN –  De gemeente Schagen heeft tot nu toe 726 bezwaarschriften tegen de WOZ-waarde ontvangen.

Vorig jaar ontving de gemeente in totaal 1.706 bezwaren. De bezwaarperiode dit jaar is nog niet voorbij. Inwoners kunnen nog tot en met 5 april 2024 bezwaar maken. Een vergelijking met vorig jaar is op dit moment nog lastig te maken.

 Onder het aantal bezwaarschriften waren 455 die zijn ingediend door een no cure no pay bureau. Vorig jaar heeft de gemeente 1.018 bezwaarschriften ontvangen die zijn ingediend door een no cure no pay bureau.

Woordvoerder Marja Janssen: “We zijn nog bezig met het inboeken en ontgrieven van de bezwaren. Dat betekent dat we alle redenen, die in het bezwaarschrift worden genoemd, systematisch op een rijtje zetten.

De inhoudelijke behandeling van de bezwaren volgt vanaf half april tot en met het einde van het jaar.”

Janssen geeft verder aan dat de gemeente informeel contact heeft gehad met 108 inwoners die een bezwaarschrift hebben ingediend.  Naar aanleiding hiervan zijn 108 WOZ-waarden aangepast.

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
2 antwoorden
 1. Rudi Loos
  Rudi Loos zegt:

  De gemeente hoort wel meer te doen. Vooral luisteren naar de inwoners.
  Ook dat lukt van geen kant.
  Nieuwe bestuurscultuur zeker ?, gewoon je waffel houden en doen wat fraulein van Kampen zegt. Zij weet wat goed voor ons is.
  Vooral veel buitenlui binnenhalen en heeeel veel huizen bouwen want dat is dé oplossing. oja en als compensatie tegels wippen ! Want ja er moet meer groen komen. Hahaha !

  Minder stikstof met (veel) meer mensen op een vierkante kilometer (535 mensen per km2) ! Huh ?!?
  Zoek u maar eens op hoeveel mensen er per vierkante kilometer in Spanje, of Denemarken,of Duitsland wonen ?

  Maar om dat te snappen moet je zeker gestudeerd hebben ?
  Ah vandaar dat het een chaos in nederland is.

  Beantwoorden
 2. W
  W zegt:

  Wat mij vreselijk stoort is het aantal gevallen van gewone bewoning van bedrijfswoningen in de gemeente Schagen. Dit zijn er behoorlijk wat, vooral agrarische bestemmingen. Deze zijn niet als plattelandswoning bestempeld en dit is in Schagen ook niet meer mogelijk. In mijn zeer nabije omgeving kan ik zo een aantal gevallen aanwijzen, deze betalen een schijntje voor woningen en bedrijfsgoed van miljoenen aan woz omdat een bedrijfswoning anders wordt getaxeerd en agrirische grond geen woz waarde kent.
  Ondanks vragen aan de gemeente hierover laat de gemeente dit gewoon toe, terwijl ze horen te handhaven als ze op de hoogte zijn van een illegale situatie. Hier kan de gemeente ook behoorlijk geld ophalen, dat doen ze ook niet, het is veel makkelijker en minder werk om gewoon alle woz waardes van de inwoners te verhogen en deze illegale situaties gewoon te laten gaan. De gemeente Schagen bedenkt regels maar deze zijn alleen voor de brave burger en niet voor hun vriendjes.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):