Gemeente gaat bemiddelen in Petten

PETTEN – De gemeente Schagen wil € 300.000,- investeren in sociale ontmoeting in Petten. Voorwaarde is een effectief en gezond gebruik van de Multifunctionele Ruimte (MFR) bij de sportvelden en het Dorps Ontmoetings Punt (DOP) op het Dorpsplein. 

Onlangs stapte het overkoepelende bestuur van de accommodaties in Petten op. Het bestuur wilde niet meewerken aan het verspillen van gemeenschapsgelden voor het verbouwen van het DOP gebouw, terwijl dat in Petten dat al voorhanden is met de MFR. 

Het college van Schagen is bereid om geld in de sociale ontmoeting te steken, maar dan moeten de verschillende partijen in het dorp eerst de strijdbijl begraven. 

Om te bemiddelen stuurt de gemeente een zware delegatie naar het dorp. Gemeentesecretaris Alexander Meijer en directielid Peter Jager gaan binnenkort bemiddelen tussen de MFR, het DOP en de dorpsraad. 

Ook wil de gemeente in contact komen met inwoners uit Petten die ideeën hebben. Per mail is de gemeente bereikbaar via gemeentesecretaris@schagen.nl.

Vóór het eind van dit jaar wil de gemeente tot een goede oplossing komen. In de tussentijd worden de MFR en het DOP door de gemeente beheerd.

Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Mail naar redactie@noordkopcentraal.nl.Reageer op dit artikel
1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: