Geen zebrapad in de schoolzone, hoe kan dit?

Warmenhuizen – Het CDA vindt het vreemd dat er in de schoolzone bij Kindcentrum De Hoge Ven in Warmenhuizen geen zebra is aangelegd. 

Raadslid Puck de Nijs wijst het college er fijntjes op dat de schoolzone mooi is ingericht maar zonder het onmisbare zebrapad.

Dit zou worden gerealiseerd bij de T-splitsing Helshoek en Warmenhuizenweg. De wens om een zebrapad op deze plek te hebben is door de school en de oudercommissie in meerdere gesprekken naar voren gekomen en heeft nooit ter discussie gestaan.

Op 9 november kreeg de directie van het Kindcentrum een email  van de gemeente dat gezien de richtlijnen en de verkeerstelling, een zebrapad op deze plek niet gerealiseerd zal worden. Als reden wordt opgegeven dat de zebra gaat zorgen voor schijnveiligheid.  

De Nijs wil van het college weten waarom deze beslissing zo laat in het proces is genomen en wanneer de verkeerstelling is gehouden. Ze vindt dat het ontbreken van het zebrapad de verkeerssituatie juist complexer en onveiliger maakt.

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):