Geen nieuw onderzoek naar Tanja Groen

SCHAGEN – Er komt geen nieuw onderzoek naar de plek waar Tanja Groen mogelijk is begraven. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM). 

Dat is de conclusie van het OM na kortstondig onderzoek door specialisten van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI).

Eerder deze week maakte een team onder leiding van rechtspsycholoog Peter van Koppen bekend dat op de Strabrechtse Heide bij Geldrop drie grondverstoringen waren gevonden die konden wijzen op de plek waar Tanja Groen kan zijn begraven. 

Uit het korte onderzoek ter plaatse blijkt dat het op de bewuste drie plekken gaat om verstoringen die een natuurlijke oorsprong hebben. 

Het zou gaan om een zogenaamde konijnenburcht. Dat is een netwerk van konijnenholen, dat uit meerdere, onderling verbonden ruimten bestaat.

Het onderzoek door het NFI heeft woensdag plaatsgevonden. Adrie en Corrie Groen, de ouders van Tanja, zijn ingelicht over de bevindingen van het coldcaseteam.

Zie ook: Tanja Groen mogelijk toch op Strabrechtse Heide

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
1 antwoord
  1. Peter M
    Peter M zegt:

    Is het niet verstandiger om in het vervolg de eventuele vindplaats van Tanja niet met de familie en buitenwereld bekend te maken voordat er zekerheid is. Dit voorkomt teleurstellingen die helaas al vele malen is voorgekomen.

Reacties zijn gesloten.