Tanja Groen mogelijk toch op Strabrechtse Heide

AMSTERDAM – Er zou opnieuw gezocht moeten worden naar Tanja Groen op de Strabrechtse Heide bij Geldrop in Brabant. 

Dat zegt rechtspsycholoog Peter van Koppen in het Noordhollands Dagblad

Een onderzoeksteam onder leiding van Van koppen heeft op de heide drie plekken ontdekt waar Tanja mogelijk begraven ligt. Hij heeft het cold case team dat aan de zaak Tanja Groen werkt op de hoogte gebracht. 

Afgelopen zomer werd op de Strabrechtse Heide al gezocht naar het lichaam van de in 1993 spoorloos verdwenen studente uit Schagen. Toen zonder resultaat. 

Het team van Van Koppen heeft zelf onderzoek gedaan met onder andere een geografische profiler en een grondradar. Daaruit zijn drie locaties gekomen waar Tanja begraven zou kunnen liggen. 

Volgens team Van Koppen is vermeend seriemoordenaar Willem Smulders verantwoordelijk voor de verdwijning van Tanja. Hij zou hierover in de jaren 90 hebben gesproken met een medegevangene. Smulders overleed in 2014 in een TBS-kliniek. 

Politie en OM hebben nog niet gereageerd op de bevindingen van team Van Koppen.

Zie ook: Opnieuw zoeken naar Tanja Groen

Delen is leuk
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Mail naar redactie@noordkopcentraal.nl.Reageer op dit artikel
2 antwoorden
  • Trees
   Trees zegt:

   Ik hoop dat er straks meer rust komt bij de familie. Je hoort veel op de nieuws dat kinderen vermist zijn hopelijk worden die ook terug gevonden .

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: