Geen knorrende buikjes meer op school

SCHAGEN – Binnen de gemeente Schagen is deze week een pilot van het Jeugdontbijt van start gegaan. 

Dit project voorziet kinderen die opgroeien in armoede en zonder ontbijt naar school gaan, dagelijks van een gezond ontbijt. De pilot is uitgezet bij vijf basisscholen in Schagen en blijft een jaar lopen. 

Het Jeugdontbijt voorziet kinderen die opgroeien in armoede en momenteel zonder ontbijt naar school gaan van een dagelijks ontbijt: 52 weken per jaar, 7 dagen in de week. Daarnaast krijgen ze maandelijks één tube tandpasta en eens per kwartaal een nieuwe tandenborstel.

Voor deze pilot zijn De Wielewaal en De Ark in Schagen, Zandhope en de St. Jozefbasisschool in ‘t Zand en Frankendael in Callantsoog geselecteerd. 

De pilot wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de financiële steun van De Beheersstichting Huize van Strijen. Daar is wethouder Puck de Nijs blij mee: “De stichting betaalt vijftig procent van de kosten voor deze pilot. Dat is een forse bijdrage en daar zijn we heel dankbaar voor.”

Avatar foto
Sanne de Weger heeft de School voor de Journalistiek gevolgd. Na een aantal jaar op verschillende redacties te hebben gewerkt voelt Sanne zich sinds 2010 thuis op de redactie van Noordkop Centraal. Iets delen met Sanne? Stuur het naar sanne.deweger@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):