Geen handhaving kachelrook Tiny-houses

SCHAGEN – De gemeente Schagen ziet geen reden voor handhaving op overlast van kachelrook van de Tiny-houses in Hoep Noord.

Omwonenden van de Tiny-houses klagen over rookoverlast en willen dat de gemeente gaat handhaven. Tiny-houses zijn  zelfvoorzienend en maken gebruik van houtkachels. De VVD wil hierover hom of kuit hebben van het college omdat de kachelrook de leefomgeving vervuild. 

Het college geeft aan niet te zullen handhaven en verwijst hiervoor naar het bouwbesluit. “Het is voor de gemeente niet mogelijk om handhavend op te treden tegen het stoken van hout om de Tiny-houses te verwarmen. In het bouwbesluit staat dat huizen verwarmd moeten worden, er staat niet hoe deze verwarmd moeten worden”, aldus het college.

Het college zegt dat er vaker verzoeken komen om handhaving tegen houtstook. Klagers worden aangeraden het probleem op te lossen door te gaan praten met de veroorzakers van de houtstook.

Delen is leuk
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Reageer op dit artikel
2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: