Geen generaal pardon voor PAS-melders

REGIO – Een generaal pardon voor PAS-melders is volgens demissionair premier Rutte niet mogelijk. Caroline van der Plas (BBB) vroeg ernaar tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen.

De uitkomsten van het UvA-onderzoek van vorige week bieden volgens Van der Plas argumenten om het stikstofbeleid te heroverwegen.

Uit het onderzoek bleek onder meer dat stikstofneerslag niet te herleiden is naar een individuele boerderij. Het BBB-kamerlid ziet daarin wetenschappelijk bewijs en mogelijkheden voor een generaal pardon voor PAS-melders.

In Noord-Holland zijn er circa 230 Pas-melders. Dit zijn bedrijven met heel weinig stikstofuitstoot. Daarom konden ze destijds volstaan met een melding. Een oplossing is er voor hen nog steeds niet. De provincie wijst naar het Rijk en het Rijk zegt dat de legalisering met hulp van de provincie moeten worden uitgevoerd.

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Reageer op dit artikel
1 antwoord

Reacties zijn gesloten.