Geen Europees geld voor waterstofplannen

NOORDKOP – De Noordkop is vergeten een aanvraag in te dienen bij Europa voor financiële steun voor waterstofontwikkeling. 

In de stuurgroep Waterstof was afgesproken dat via Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord een voorstel zou worden ingediend, maar tijdens het uploaden via internet is een fout gemaakt, meldt het NHD.

Het plan is nooit aangekomen en op 22 september werd de inschrijving gesloten. Na overleg met de Europese organisatie kreeg het ontwikkelingsbedrijf te horen dat er geen gelegenheid was voor een nieuwe aanvraag.

Volgens het college van Den Helder valt de schade wel mee en zegt dat initiatieven die momenteel plaatsvinden zoals de aanvraag van een Hydrogen Valley status voor Noord-Holland Noord en het opstellen van een Masterplan waterstof, hierin worden alle waterstofprojecten in Den Helder in samenhang gebracht.


Publicatiedatum: 3 oktober 2021
Tags:

Categorie: Nieuws
Aantal views: 372
Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):