Frank Broersen blikt terug op roerig jaar

SCHAGEN – Het oordeel van de Inspectie van het Onderwijs kwam vorig jaar hard aan op de afdeling havo van het Regius in College in Schagen. De school werd ‘zeer zwak’ genoemd en dat heeft veel impact gehad op docenten, ouders en leerlingen. 

Dat vertelt adjunct-directeur Frank Broersen in de podcast Voor de Klas. “Ondanks dat het echt een heftige tijd is geweest, hebben we wel aspecten gezien waar we serieus mee aan de slag zijn gegaan. We doen nu vaker een review, we bekijken onszelf met een interne audit. Dat blijven we doen en dat helpt”, meldt Frank.

Volgens de Inspectie bleven er te veel leerlingen zitten en de lessen waren ondermaats.

Frank vervolgt: “Het moment waarop de controle werd gedaan was heel vervelend. Net voor de jaarovergang, dus vóór de nieuwe cijfers. We willen niet zeggen dat het niet klopte. Maar de impact op collega’s en op leerlingen van zo’n besluit is enorm en vijf weken later hoor je dat we toch een voldoende, het hoogst haalbare, scoren. Hierover zijn we in gesprek met de Inspectie.”

In de podcast ‘Voor de Klas’ gaat Sanne de Weger elke week in gesprek met iemand uit het onderwijs. De podcast is te beluisteren via de website van Noordkop Centraal en via streamingsdiensten Spotify en Youtube Podcast.

 

Avatar foto
Onder 'Redactie Noordkop Centraal' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan redactie@noordkopcentraal.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0224-218218. Het bezoekadres is Piet Ottstraat 3, 1741 NW, Schagen. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):