Financieel herstel voor Samen

SCHAGEN – Woonzorggroep Samen heeft het jaar 2023 afgesloten met een positief resultaat van € 1,7 miljoen. Dit is een stuk positiever dan het jaar 2022 dat een verlies opleverde van € 1,8 miljoen.

De belangrijkste veroorzaker van het verlies in 2022 was de dure inhuur van extern personeel. De kosten bedroegen toen € 7,4 miljoen. Dat is vorig jaar teruggebracht tot € 3,8 miljoen.

Per saldo kwam het resultaat over 2023 op € 900.000,- uit. Dit komt doordat er voorzieningen zijn getroffen met name vanwege het mogelijk afwijzen van een coronavergoeding in 2021.

Samen wil vanaf dit jaar beter rendement halen uit de zorg. Dit kan door een betere roostering en planning van personele inzet. Daarbij zal de zorg zich meer richten op de noodzakelijke zorg en zal meer ingezet worden op versterking van de eigen regie van de cliënt. De nieuwe strategie moet 1% meer winst opleveren.

Een belangrijke ontwikkeling noemt Samen de inzet van internet -technologie  zoals EHealth, zorgtechnologie en innovatie op het gebied van hulpmiddelen. Hierop zal in 2025 flink geïnvesteerd worden.

Wil je niets missen uit Schagen en de regio?
Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):