Fietspad langs spoorlijn bij de Keins

SCHAGEN – Het gaat nog jaren duren en miljoenen euro’s kosten, maar de doorfietsroute van Texel tot Alkmaar gaat er komen.

“Een doorfietsroute verbindt woonkernen met elkaar, waardoor het aantrekkelijker wordt om de fiets te pakken”, zegt Charles van der Mark, secretaris van de Fietsersbond in de Noordkop. De stimulans geldt voor zowel scholieren, recreatieve fietsers als woon-werk verkeer. “Met een elektrische fiets leg je binnen dezelfde tijd de dubbele afstand af”, licht Van der Mark toe.

Eén van de beoogde locaties voor een fietspad is de spoordijk tussen Anna Paulowna en de Keins in Schagen. “Die zal nooit voor een dubbel spoor gebruikt gaan worden. Het voorkomt het oversteken van het spoor en kan volledig autovrij worden” motiveert Van der Mark.

Wilt u meepraten over dit onderwerp? Op 25 januari om 17.30 uur is de jaarvergadering van de Fietsersbond aan Spoorstraat 9 in Den Helder.

Avatar foto
Jordy is als verslaggever/redacteur actief op de redactie van Noordkop Centraal. Jordy bereiken? jordy.kuys@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
1 antwoord
  1. Dirk
    Dirk zegt:

    Leuk zo’n doorfietsroute. De provincie zal wel trots zijn. Kunnen al die toeristen hier lekker komen fietsen en kijken hoe weinig nieuwbouw er staat dankzij diezelfde provincie.

Reacties zijn gesloten.