Extra onderzoek naar mislukte ‘GGiD’ project

REGIO – Er komt toch een onafhankelijk onderzoek naar mislukte ‘GGiD’ project.

De drie GGD-en hebben eerder besloten onderzoeksbureau Andersson Elffers Felix (AEF) in Utrecht een externe evaluatie naar het mislukte miljoenenproject GGiD te laten uitvoeren. Dat is verricht, het eindrapport komt naar verwachting nog dit jaar beschikbaar.

In de software van het systeem zaten maar liefst dertig problemen. De GGD Noord-Holland Noord is 3,5 miljoen euro kwijt aan de mislukking. Schagen is aangeslagen voor en bedrag van € 248.511,-

De drie GGD-en hebben juridisch afgedwongen dat er toch een nieuwe IT-expert als deskundige wordt benoemd om cruciale zaken in het hoofdpijndossier onder de loep te mogen nemen.

Eerder wees de rechtbank in Utrecht die eis af, maar de gezondheidsdiensten zijn tegen die uitspraak in hoger beroep gegaan en het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft de GGD-en alsnog hun zin gegeven.

 

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
1 antwoord
  1. Jac
    Jac zegt:

    vroeger was daar een programma op televisie over: OVER DE BALK, tegenwoordig kan je daar een 24 uurs programma aan besteden, nieuwe naam, OVER DE BALK, IN DE VERKEERDE ZAKKEN.

Reacties zijn gesloten.