Ervaring opdoen met een autoluwer centrum

SCHAGEN – Met ingang van de maand mei worden de terrassen op de Markt in Schagen weer uitgebreid. Op die manier komt er minder autoverkeer langs de Markt.

Tegelijkertijd komen er zones waar fietsers en voetgangers veilig de Markt kunnen passeren en wordt een aantal parkeerplaatsen in de blauwe zone opgeheven, omdat volgens het college het economisch belang opweegt tegen het parkeerbelang.

Daarnaast biedt het de gemeente de kans om verder ervaring op te doen met een autoluwer centrum. De politie heeft een positief advies gegeven. De maatregelen eindigen op 1 oktober.

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
4 antwoorden
  1. Leen van Dipten
    Leen van Dipten zegt:

    Héél jammer dat het op 1 oktober weer stopt. De heilige koe hoort niet in het centrum van Schagen. Hooguit voor laden en lossen. Mooie parkeerdekken bij Makado en Vomar. Lopen is goed voor je of de fiets.
    En de stukjes die je moet lopen in Schagen zijn kort.

Reacties zijn gesloten.