Er komt nieuw beleid voor laadpalen

SCHAGEN – De gemeente Schagen gaat nieuw beleid vaststellen voor laadpalen. Dat is de uitkomst van een raadsdebat naar aanleiding van een motie van Wens4u.

In de motie vroeg Wens4u om de plaatsing van laadpalen te bevorderen én eenvoudiger te maken. Ook wil de fractie nieuw beleid en ruimte bieden aan experimenten.

Aanleiding voor de motie was inspreker de heer Kootker uit Schagen. Kootker wil zijn elektrische auto voor zijn deur opladen, maar daarvoor moet hij een kabel over de stoep leggen. Dat is in Schagen nu niet toegestaan.

De motie kon rekenen op brede steun van de gemeenteraad. “Wij moeten het elektrisch rijden niet belemmeren, maar stimuleren”, zei Lambert Riteco van GroenLinks.

Wethouder Heddes temperde het enthousiasme iets. “Het gaat om stroom over de stoep”, schetste Heddes het risico. Hij vroeg tijd aan de gemeenteraad om naar oplossingen te zoeken.

Alleen de VVD twijfelde over de motie. De liberalen willen wel nieuw beleid, maar geen experimenten. Toch ging ook de VVD akkoord met de motie.

Vragen waren er ook van Wim Rijnders van de SP over de hoge stroomprijs bij openbare laadpalen. Bij openbare laadpalen kost een kilowattuur ruim € 0,60, terwijl thuis voor iets meer dan € 0,20 kan worden geladen. Wethouder Heddes gaat uitzoeken wanneer het bestaande contract afloopt en er weer over de prijs onderhandeld kan worden.

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
4 antwoorden
 1. Peter
  Peter zegt:

  Verkeersdeskundige van de gemeente Schagen natuurlijk Schagen er zijn al regels voor het opladen van de elektrische auto’s moet u toch weten vanwege uw functie, w.k. 2

  Beantwoorden
 2. Natuurlijk Schagen
  Natuurlijk Schagen zegt:

  Ook gelijk meenemen het kleven aan de elektrische laadpalen op en bij de openbare weg. Stel een maximale tijd vast zodat meer mensen hun auto daar kunnen laden. Het mag beslist geen privé parkeerplaats worden voor elektrische auto’s worden.

  Beantwoorden
 3. Peter
  Peter zegt:

  Hopelijk wordt er in de besluitvorming ook en vooral rekening gehouden met de voetgangers en dan vooral degene die slecht ter been zijn. Die mensen hebben al extra problemen door de maar al te vaak schots en scheef liggende trottoirtegels (hoogteverschillen). Als er nu ook nog kriskras door Schagen laadkabels over de trottoirs komen te liggen, wordt het de voetgangers alleen maar nog moeilijker gemaakt. Laden over de stoep? Prima, maar dan wel een oplossing vinden voor die kabels.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: